Sí a la nostra llengua

dimarts, 8 de febrer del 2011

Xe, pâ què?

Fa dies que estic al corrent d'aquesta notícia: Cocentaina se'n recorda dels seus alcaldes. Pareix que han volgut retre homenatge als alcaldes que han governat el nostre municipi al llarg dels darrers anys. I jo em pregunte: era necessari? No trobe ni miqueta de trellat en aquesta iniciativa. També faran un homenatge a tots els mestres que han contribuït en l'educació del jovent contestà? O a la Policia que vetlla per l'ordre a Cocentaina? Conec policies i mestres que han estat al servei del poble molt més temps que molts alcaldes que tenen el seu quadre (pagats per tots, supose). I de segur que també hi ha jardiners, i administratius, i bidells, i...

Alguns dels alcaldes han estat al capdavant del municipi només per prendre part dels colpistes feixistes després de la guerra civil. Per refusar la DEMOCRÀCIA que suposava, en aquella època, la Segona República, va i un ajuntament DEMOCRÀTIC i d'esquerres -en teoria, almenys- els ret homenatge, posant-los a la mateixa altura que els alcaldes que SÍ creien en la democràcia. Xafant, així, els valors que els governants de Cocentaina del franquisme menysprearen.


Per aquesta raó el BLOC i EU s'han desmarcat de l'acte. Però, al meu parer, ni tan sols els alcaldes elegits democràticament tenen per què ser reconeguts d'aquesta manera. Tan sols són una peça més en l'administració d'un municipi, amb un equip de govern -regidors- que han desenvolupat la seua tasca. I per la qual cosa, han rebut un jornal (un bon jornal). És a dir, que no han fet la feina debades ni "per amor a l'art". I el més important: han arribat a l'alcaldía perquè milers de socarrats han volgut. Sense el seu equip de govern, sense els centenars de persones que treballen pel poble independentment de qui governe, i sense la confiança del poble dels socarrats, els alcaldes no serien ningú.

Col·lectiu 03820
Amb iniciatives com aquesta no m'estranya que cada vegada hi haja més gent desencantada amb aquesta manera de fer política. Pareix que el desencís va articulant-se en forma de partit polític nou i a les properes eleccions es presentarà el Col·lectiu 03820. Qui sap si per al 2015 ens presentarem, també a Cocentaina, ERPV? Només cal que els militants, simpatitzants i amics socarrats ens decidim i presentem també una candidatura per defensar valors com ara llengua, cultura, participació ciutadana, ecologisme... Tot això i més som Esquerra.


I els homenatges els deixem per a qui realment en siga mereixedor, com hem fet fins ara: socarrats que destaquen en el món de la música, dels esports, de l'art, col·lectius que desinteressadament treballen pel nostre patrimoni cultural...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada