Sí a la nostra llengua

dimarts, 22 de febrer del 2011

El meu full de ruta

Aquesta vesprada he assistit a la concentració en favor de la TV3 prevista per a les 19h a la plaça de la Mare de Déu perquè m'ha pillat a València. Hi havia molta gent i tot això. Una concentració amb pancartes, dolçaines, muixerangues... Però sobretot molta gent.

Val a dir que açò de la TV3 no és més que la continuació dels atacs dels partits espanyolistes contra nosaltres: Contra la nostra llengua i cultura i contra els qui la volem viva. Ja siga de manera activa o passiva, des dels temps de Lerma (PSOE) fins l'era Camps (PP), socialistes i populars han procurat que valencians i catalans no ens entenguérem massa. Des de ben prompte, tant els rojos com els negres plantaren les orelles perquè, se n'adonaren que “después de Cataluña, donde más peligroso es el nacionalismo es en Valencia”. Així doncs, des de la transició ençà, l'esquerra i la dreta (amb l'espanyolisme com a comú denominador) ha posat entrebancs a la cultura pròpia de la major part del nostre país. Ja siga a través de Canal 9 (on existia una llista de paraules prohibides per sonar "massa catalanes" i tot); o bé amb la mànega ampla que tenien amb els grupuscles feixistes que atacaven tot allò que fera olor a català. O recentment, amb el rebuig de les signatures per una Televisió Sense Fronteres.

I ara que ha passat tot... Què? Amb quasi tota seguretat, el PP guanyarà les eleccions amb majoria absoluta d'ací menys de tres mesos. Açò de la TV3 és només una anella més en el procés de castellanització del País Valencià. Font de Mora ja ha explicat que volen exportar el model d'ensenyament de Galícia que tantes protestes ha generat entre els qui s'estimen el gallec. Un model d'ensenyament dissenyat contra la llengua més dèbil, en aquest cas, la nostra.

A partir d'ara canviaré d'actitud envers aquells que donen suport al PPCV. Parlaré amb els peperos del meu poble, els preguntaré si  veuen correcte açò de fer-se servir de les urnes per fomentar el clientelisme i la corrupció. Si veuen bé aquestes pràctiques indecents per molt suport democràtic que hagen rebut (la democràcia totalitària de Suay). Els preguntaré, també, per què encara no han dit ni "mu" quan han atacat la nostra cultura, amb el tancament de TV3 (no n'hi ha prou amb la moció aquella quan tancaren la Carrasqueta) o les multes a ACPV. I també els faré saber que em dóna fàstic la gent que finança els botxins que porten endavant aquestes pràctiques. Ells també en són responsables...

A la gent del PSOE, intentaré plantejar-los el meu punt de vista. Estic segur que entre els socialistes hi ha gent que s'estima, de veritat, la nostra llengua i la nostra cultura.

Muixeranga a València
La foto és d'un moment de la concentració a València. Una muixeranga alçant-se al toc de les dolçaines mentre la gent feia el senyal de les quatre barres amb la mà. Sens dubte, el millor moment del dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada