Sí a la nostra llengua

dilluns, 28 de febrer del 2011

Vergonya aliena

Tv3, la meua
Vergonya. És la paraula que millor expressa el que sent de tenir aquest govern "democràtic" al País Valencià. Un govern que, paradoxalment, es fa servir del suport aconseguit en les urnes per allunyar-se de la democràcia i fer el que li vinga en gana. El clientelisme i la corrupció són dos bons exemples de les pràctiques d'aquestes aus de raPPinya, mentre fan com si governaren.

En tot el cas aquest de TV3, hem de dir que d'entrada Camps ja ha guanyat; però vol més. Per això pressiona el govern de ZP perquè li cedeisca els múltiplex que li corresponen; TV3 és l'ostatge. Camps no està especialment encabotat en que no es veja TV3 al País Valencià, però aplicant la llei als seus enemics (amb els amics es mostra força comprensiu), augmenta la pressió perquè el Ministeri d'Industria els done més llicències a repartir entre els amics peperos com ha fet fins ara.

Oblidem-nos-en, doncs, del 3/24, el 300 i el 33. Eixos tres canals han estat assinats per Camps i els seus. Només entra en la negociació l'ostatge anomenat TV3. Si el govern espanyol cedeix al xantatge, a través d'un múltiplex hi anirien TV3, Canal9, i les autonòmiques de Ses Illes, Múrcia i Aragó. I amb l'altre múltiplex, Camps tindria les mans lliures. Cinc llicències per repartir com li vinga en gana. A banda dels bisbes i dretans en general que ja tenen les seues teles (Intereconomia, Popular TV, etc.). Queden molts "amiguitos del alma" que volen una llicència.

Per tant, en el millor dels casos, l'oferta de televisions en català es redueix de quatre a dos (TV3 i IB3, la canal de Ses Illes, perquè Canal9 ja la veiem). Mentre arriba el moment en que el govern espanyol facilite els múltiplex a Camps, apareixen titulars bojos com aquests, que m'avergonyeixen profundament:

Segurament hi haja alguna incorrecció en el text, he escrit sense rellegir les meues fonts d'informació. De totes maneres no paga la pena calfar-se el cap en aquest escrit. Si voleu un article molt bo al voltant de la TV3  i els Països Catalans, us convide a llegir aquest de Rosa Calafat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada