Sí a la nostra llengua

dilluns, 3 de gener del 2011

Més que un insult

Monsenyor X.
Monsenyor Reig Pla, bisbe ultraconservador, amant de la polèmica i -per desgràcia- natural del meu poble, ha tornat a ser notícia recentment al vincular violència de gènere i parelles de fet. Segons Monsenyor, "los matrimonios canónicamente constituídos son menos dados a la violencia doméstica a aquellos que son parejas de hecho; aquellos que son parejas de personas que viven inestablemente es donde más se está generando la violencia sobre al mujer".

Aquestes declaracions són un insult a la intel·ligència humana. És com dir que si eres militant d'Esquerra tens menys possiblitats de patir un accident de trànsit. És tot un disbarat i una falta d'ètica increïble utilitzar un problema de la societat en benefici propi. Aquest inefable personatge utilitza una xacra social com és la violència de gènere per intentar treure'n profit. No li importa desprestigiar altres tipus de família si, amb això, surt beneficiat  l'únic model de família que ell defensa.

Aquestes paraules, però, traspassen la línia de la imbecilitat quan s'afirma que hi ha dades que així ho demostren. Insultar-nos tan descaradament i fer passar l'insult per un fet científic utilitzant dades estadístiques -torturades-, m'ho prenc com un atac personal. Les paraules del bisbe de Alcalá de Henares són molt més que una simple imbecilitat perquè contenen una gran maldat intrínseca. Les paraules de Juan Antonio Reig Pla les entenc com una falta de respecte; primer, cap a les dones maltractades; segon,  cap a les persones que lliurement, no han volgut passar per l'Església per formalitzar la seua relació; i tercer, contra la societat en general que no ens empassem ni els seus arguments ni les seues estadístiques manipulades.

Des d'ací, tot el meu menyspreu cap aquesta colla d'impresentables. Amén.

1 comentari:

  1. Veritablement aquest senyor és un impresentable. si només fos aquesta afirmació que va fer recentment l'única diríem que el nostre detestable paisà havia perdut el nord, però malauradament fa temps que va perdre els quatre punts cardinals, la pena és que el dia 19 d'Abril el veuran en processó al costat del Sr Briet presidint l'acte en nom dels que no volem ser representats.
    Una salutació paisà, seguirem intentant ser millors.

    ResponElimina