Sí a la nostra llengua

divendres, 14 de gener del 2011

AVE Caesar

Asimilación Veloz Española
Els espais publicitaris de metrovalencia estan ocupats per cartells que avisen de l'arribada de l'AVE al Cap i Casal. Els valencians ja tenim AVE! "Un éxito de todos los valencianos". Autobombo dels pocavergonyes instal·lats a la Generalitat Valenciana que volen acaparar el dubtós honor de ser els principals responsables d'aquest esdeveniment.

I ara... què? Doncs ara res. Perquè l'AVE està pensat per a uns pocs usuaris. Només per a un 2% dels mortals que es puguen pagar el bitllet per venir a València o arribar a Madrid un hora abans. Es podia anar a Madrid amb tren abans de l'AVE? Clar que sí. Llavors, pagava la pena destruïr espais naturals i construïr l'AVE -amb els diners de tots- perquè uns pocs puguen arribar un poc abans al seu destí? Pareix que ZP i Camps coincideixen en que sí.

Mentrestant, la línia València-Alcoi roman tercermundista com fa cent anys enrere. Ací no calen grans inversions, només mantenir el traçat que ja existeix. Però açò no convé ni al PP ni al PSOE -com tampoc els convé salvar La Valleta-. Des de València, amb tren, es pot arribar a Madrid abans que a Cocentaina. Heus ací la finalitat de l'AVE: esquarterar el País Valencià. Com el seu propi nom indica, estem parlant de l'Alta Velocidad Española; no d'un TGV qualsevol. Alta Velocitat Española per assimilar-nos el més ràpidament possible...

Hauria estat millor començar per fer un TGV per l'eix mediterrani. Però vertebrar els Països Catalans no és prioritari per a Madrid. Madrid vol vertebrar "Valdrid" i de moment li està anant de categoria. 

Per la nostra part, no tenim altra opció que la de seguir lluitant com fins ara. Mentre la línia Alcoi-València agonitza i la comarca se'ns mor, direm això de "AVE Cèsar, els qui moriran et saluden" i presentarem batalla amb l'esperança que ens en sortirem, que eixirem victoriosos. Amb l'esperança que VIUREM, malgat tenir-ho ben magre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada