Sí a la nostra llengua

dimarts, 11 de gener del 2011

Pilota d'or de la politització: EcccSPAIN!

El ramat espanyolista està alterat. Messi, jugador del Barça, ha estat elegit pilota d'or 2010 per damunt de Xavi i Iniesta -també jugadors culés-. El problema que hi troba tota la caverna mediàtica és que Messi no és ejpañó, ejpañó, ejpañó i, ves per on, Iniesta i Xavi, sí.
J.J.Santos

Sempre he tingut la sensació que, si Espanya deixara competir la Selecció Catalana de futbol com ho fan Gal·les i Escòcia, molts dels qui ara ajuden "la Roja" a aconseguir noves glòries, jugarien amb la selecció del seu país; la selecció catalana. Fins i tot, i fent servir un poc la imaginació, molts dels jugadors originaris de fora dels Països Catalans demanarien la doble nacionalització i jugarien amb Catalunya. Possiblement Iniesta o Messi, criats a La Masia, ho haurien fet. Posats a somniar... Per què no? Una cosa similar al que va fer Senna, d'origen brasiler, per jugar amb Espanya. Una cosa pareguda al que va fer aquella nedadora d'origen rus o el famós Juanito Müller abans de ser enxampat per trampós.

El cas és que darrerament el soroll que fan els espanyolistes, com ximpanzés cabrejats dins la seua gàbia, és força estrident. Més que de costum. Primer, Marca.com parlava de que Messi havia "robat" no sé què; després, sopant, em trobe a J. J. Santos amb un burro de por. Total, que el provocador i antiesportiu Mourinho aconsegueix el guardó al millor entrenador, per damunt de Del Bosque i Guardiola -dos espanyols-, i no passa res. Però Messi guanya la pilota d'or i és una injustícia.

Tal vegada els espanyols pensen que encara tenen un imperi, i que Portugal en forma part. O tal vegada Mou, per ser l'entrenador del Madriz, ha estat indultat per tota aquesta brunete mediàtica que patim diàriament, si no per una tema, per altre. I qui polititzava l'esport? Laporta? Ara ja no hi és en Laporta, no?

Tal i com diu Oleguer, qui ha guanyat en tot aquest circ és el Barça. No Espanya, ni tan sols Catalunya. Fa setmanes que ho sabem: que 6 jugadors del Barça formen part de l'onze ideal i que Guardiola estiga entre els millors entrenadors del món així ho demostren. Si l'or l'aconsegueix un espanyol, tant se me'n fa... O no. Després de la "marea Roja" amb el seu crit de guerra del "yo soy español, español, español" prefereisc que mai més guanye Espanya o un espanyol. Dóna fàstic veure com l'ultranacionalime mesetari contamina tots els indrets del nostre dia a dia a través de l'esport. Una cosa similar al que passà fa poc en l'àmbit literari, quan Mario Vargas Llosa va estar guardonat per un grup de suecs ociosos...  Per a major glòria dels espanyols i llur llengua.

Per tot açò i més coses que no vénen al cas, em sap greu per Xavi -si realment se sent espanyol- però jo sóc de Catalunya i de qualsevol equip que jugue contra Espanya. Si ells polititzen l'esport, jo jugue amb els Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada