Sí a la nostra llengua

dilluns, 24 de gener del 2011

Canal 9 abona el feixisme

Aquest cap de setmana  he sabut que un conseller del PP murcià ha estat agredit per dos individus a la porta de sa casa. Pareix que els populars culpen al PSOE d'aquesta agressió. Una cosa semblant al que passà amb Hermann Tertsch, que quan fou agredit acusaren al Gran Wyoming d'abonar el terreny, de posar-lo al punt de mira. Després resultà que l'agressor no era cap "fan" de l'Intermedio, ni un "radical de izquierdas": Era la parella de la xicona que Tertsch havia molestat minuts abans.

Parlant de Camps, com sempre...
Aquest cap de setmana, també, he vist que un advocat alcoià ha escrit un llibre que pretén "desmentir los argumentos del nacionalismo catalán". Com el llibre inclou el País Valencià i la resta dels Països Catalans, doncs a Canal 9 li han donat tota la cobertura possible, malgrat que sembla ser un autèntic trunyo de llibre. El més increïble no ha sigut veure aquest alcoià negant fets científicament comprovats com la unitat de la llengua catalana; tampoc esperava que l'entrevistador de Canal 9 recordara a l'advocat que estava demostrat que els valencians parlem català. El que més fàstic m'ha donat de tot plegat ha sigut veure com parlaven del nacionalisme català mentre posaven imatges d'atemptats perpetrats per ETA. Senzillament vomitiu com Canal 9 manipula i vincula un tipus de nacionalisme en concret (el català) amb el terrorisme basc.
Després passa el que passa: gent desinformada, sense cultura ni educació m'ha arribat a vincular -a mi!- amb ETA per tenir una estelada penjada al pis de València on estudie. I tot gràcies a propaganda com aquesta, que penetra ben endins dels cervells dels neandertals que encara viuen entre nosaltres. Camuflats, amb una vida aparentment normal, però neandertals de totes, totes.

Per altra banda, Solidaritat Catalana per a la Independència (SI) s'ha presentat a València de la mà del PSAN. Canal 9, una vegada més, no ha estat a l'altura i no ha tractat la notícia com s'esperava.
Segons el titular que acompanyava les imatges, el partit de Laporta s'havia enfrontat amb grups de València. Els aücs que partits feixistes (GAV, España2000 i CV) dedicaren als parlamentaris són, per a Canal 9, un enfrontament entre el Partit de Laporta i grups de València. Com si el PSAN no fóra de València, com si Josep Guia no fóra valencià o Isabel-Clara Simó no fóra alcoiana... En fi, Canal 9 fa l'efecte que apadrine els grups feixistes en compte de condemnar-los. Enfrontaments amb grups de València, diuen. No seria millor dir "enfrontaments amb grups feixistes"? o "enfrontaments amb grups de l'extrema dreta"? Doncs no. Enfrontaments amb grups de València. Que són feixistes? no passa res! És un mal menor. Al capdavall són grups d'ací, de València, -són els nostres! Pareix que vullguen dir- mentre que els altres, els de Laporta, són els enemics de fora. No importa que López-Tena siga de Sagunt, ni que Núria Cadenes visca i treballe ací.

I dic que la condescendència de Canal 9 cap a aquestos grups d'extrema dreta resulta massa evident perquè no és la primera vegada que me n'adone. Fa anys, l'extrema dreta va posar una bomba a la seu d'ERPV de València. Canal 9 minimitzava la notícia dient que havia esclatat "un artefacte casolà" (evitant, per tant, utilitzar el mot BOMBA). En canvi, els artefactes casolans que posava ETA al País Basc sí eren bombes...

Actualment Canal 9 està podrida.  Esperem que l'ens de tots els valencians sobrevisca al PP i millore i ens faça sentir-nos orgullosos de la nostra televisió pública. De moment, hi ha una bona pedrera de professionals. Aquesta periodista, sense anar més lluny, és un bon exemple... I damunt és socarrada! (Si teniu facebook podreu veure el vídeo).

PD: Aquestos "grups de València" no només han  escridassat Laporta i companyia. També han atacat els assistents a l'acte llançant gas lacrimogen. En aquest enllaç teniu una crònica força interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada