Sí a la nostra llengua

dijous, 28 d’abril del 2011

BARRACA TOTAL!

No vaig a dir que ha guanyat el futbol, perquè això es diu quan som testimonis d'un partidàs, quan dos equips competeixen per a guanyar el partit. Avui el futbol l'ha intentat posar el Barça; el Madrid s'ha dedicat a boicotejar l'encontre tal i com va fer en la final de la Copa del Rei.  El Madrid ha eixit amb l'esquema típic de Mou: l'antifutbol. Amb el vist-i-plau dels seguidors merengues, que mentre guanyen, els importa una merda anar a l'estadi per a no veure res de bo. Quan l'entrenador/showman portuguès treballava fora de la Meseta, a banda de practicar "l'antifutbol", era un "provocador". Tota la premsa castellana se'n feia ressó de les seues pallassades. Ara, però, Mourinho és un "gran estratega" i un "entrenador polèmic" que fa les declaracions que fa per a traslladar la pressió dels jugadors, per a protegir els seus jugadors de l'ambient, etc.

Ja em veia com en la final de la Copa, on el Barça posà el futbol i el Madrid el gol. Una acció de Pepe, però, ha aplanat el camí a Messi. Em sap greu pel Madrid, però açò és Europa i és on juguen els equips grans. Pepe ho hauria d'haver pensat abans de fer eixa entrada criminal: Açò no és la lliga espanyola; ací sí que t'expulsen.

Estic content, no perquè l'eliminatòria estiga decidida, que no ho està, sinó perquè el Madrid es veu obligat a jugar a futbol al Camp Nou si vol passar. I jugant a futbol, sé que el Barça no té rival. Ja no hi ha perill de que es produeisca altre accident com el de la Copa del Rei.

El títol de l'escrit és en homenatge als comentaristes de Canal 9, que feia temps que no els escoltava. A la mig hora de partit, amb una possesió de la pilota insultant favorable al Barça i mentre un d'ells feia publicitat de la sèrie "Senyor retor", el comentarista va i solta un crit que no sé ben bé què significa, però que m'ha fet gràcia: Barraca total! Encara estic pegant-li voltes...

Finalment, m'agradaria destacar una notícia:

 
El FC Barcelona va demanar a la UEFA que s'usés el català a les indicacions i megafonia, com s'ha fet en altres ocasions (a Donetsk o a Londres) · La negativa del Madrid ha fet que la UEFA hagi rebutjat la petició

I l'opinió d'un lector del diari Marca que, ves per on, és el comentari més valorat. Un recordatori de que sobrem a l'Estat espanyol, perquè volem la nostra llengua ben viva:

porque el barca tiene favores de la uefa? porque alimenta los nacionalismos en españa, son ingleses, franceses y holandeses, y aqui somos tontos oyendo catalan por megafonia como lengua oficialPer la meua part, res més. HALA MANDRIL!

1 comentari:

  1. PD: Al blog d'en Ferran Suay hi ha un escrit molt interessant: Català, estadis, dignitat.
    http://hortaestant.blogspot.com/2011/04/catala-estadis-dignitat.html

    ResponElimina