Sí a la nostra llengua

dimecres, 13 d’abril del 2011

"...i gasten el coneixement"

L'altre dia, abans d'anar-me'n al llit, vaig anar a la cuina per a menjar-me una pizza. No havia sopat gaire i tenia fam. Eren ben bé les 3 del matí i pel 9/24 feien un reportatge d'una empresa de vins de la meua terra. Per això no vaig canviar de canal tot i saber el risc que corria.

La mala llet no va tardar en aparèixer quan canviaren de tema. El presentador de l'espai "clau econòmica", un senyor amb una certa semblança amb un actor de Muchachada nui, va començar a parlar d'una empresa de sabates de Petrer (població valencianoparlant). Com l'empresari de Petrer era castellanoparlant, el presentador va canviar al castellà per tal d'entrevistar-lo. Aquest canvi de llengua a la televisió pública valenciana s'hauria produït per dos motius --no en trobe altres; vosaltres sí?--:

1- El presentador creu que l'empresari de Petrer és imbècil i no l'entendrà si li parla en valencià (tot i ser de Petrer).
2- El presentador canvia al castellà perquè és la llengua superior; per educació (ja que és de maleducats parlar en valencià als castellanoparlants, encara que siguen de Petrer).

Siga quina siga la raó per la què el presentador canvia de llengua (menyspreu envers la llengua o menypreu envers l'entrevistat), és un fet que em repugna. Em dóna fàstic!! L'humor absurd, si el fa Canal9, en compte de riure fa plorar. I pensar que ens han llevat la TV3 i aquesta merda de Canal9 és l'única televisió que tenim en la nostra llengua... Una televisió de MERDA. Sí, M E R D A! Entre tots els valencians estem pagant una televisió que transmet a la societat uns valors de merda, com ara, la sumissió lingüística.

Finalment, mentre veia la merda d'entrevista (no sols amb el tema lingüístic. Merda de preguntes, d'actitud, etc.), el presentador, a l'hora d'acomiadar-se, va i ens dóna un consell:

"estalvien un poc i gasten el coneixement"

La mare que el va parir...

1 comentari:

  1. Molt bé, no hi ha res com la ira per fer un bon comentari al blog, però fes-te mirar això de veure Canal9 encara que siga per investigar

    ResponElimina