Sí a la nostra llengua

dijous, 14 d’abril del 2011

Democràcia espanyola (II)

Nou escritet abans de sopar. Altra vegada de política i altra vegada de la democràcia espanyola. La democràcia d'eixe país geogràficament en el continent europeu. Eixe país considerat per molts el millor del món per guanyar un mundial de futbol mentre va a la cua d'Europa en allò que realment importa: Transparència, educació, etc. El pitjor de tot plegat és que també ens arrastra a nosaltres.

El país que posà el crit al cel pel tancament d'una televisió a Veneçuela mentre passen de llarg quan tanquen la TV3 al País Valencià no deixa presentar-se a les eleccions espanyoles --clar-- a 40.000 bascs. Això és la democràcia espanyola: feta a mida perquè puguen guanyar els de sempre. Mentrestant, ací al País Valencià sempre s'han pogut presentar feixistes i assassins a les eleccions.

Segons el diari Gara, "Pese a no tener oficialmente ninguno de sus derechos civiles y políticos restringido, unas 40.000 personas no pueden presentarse en ninguna lista sobre la que pese la sospecha de ser cercana a la izquierda abertzale, puesto que podrían provocar su ilegalización por haber sido en el pasado candidato o interventor de partidos o agrupaciones ilegalizadas."

Pareix que contra el PP no pensen actuar, malgrat tenir, entre les seues files, un president d'honor que fou ministre de Franco i molts fills i néts de franquistes. Què ha hagut pitjor que el Franquisme a Espanya? Res. I com és possible que encara coste tant de condemnar tot aquell terrorisme d'estat?

Espanya, ni tan sols arriba a república bananera; el rei encara hi és. A veure si poc a poc diem adéu a Espanya i hola al País Valencià i Europa. Agustí Cerdà, president d'Esquerra al País Valencià, estrena twitter. Si vosaltres també en teniu podeu fer-vos-en seguidors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada