Sí a la nostra llengua

dimarts, 10 de maig del 2011

Gavina o camaleó?

Resulta ben curiós veure com cert partit polític canvia de color per a caçar el vot d'uns quants despistats (ara, per la crisi, un bon grapat de despistats).

Els partits polítics, amb les eleccions al caure, juguen les seues cartes i intenten explicar el seu programa polític, la seua ideologia, els seus valors... Tot allò que tradicionalment han defensat. Hi ha un partit, però, que juga amb avantatge: El vot dels seus seguidors ja el té d'una manera incodicional. No cal fer campanya --o tal vegada siga que fan campanya tots els diumenges de l'any--, el cas és que aquest partit té una bona base de votants que aniran a les urnes i els votaran passe el que passe. Ja poden haver-hi casos de corrupció greus, com Gürtel. Ja poden haver malbaratat els diners de tots en projectes com la America's Cup o la F1 mentre anem a la cua en Educació i Sanitat. Tant se val! A diferència d'altres, la "desmobilització" i "castigar" amb el vot són paraules que no existeixen al diccionari pepero.

Per tant, conscients de gaudir d'un pacte de l'estil "fides ibèrica" amb l'electorat conservador, aquest partit es llança a la caça del vot de la gent que, tradicionalment, no hi era a l'òrbita popular. I per tal d'aconseguir-ho, el partit es mimetitza, es transforma en "l'altre" i incorpora al seu programa mesures pròpies de l'esquerra sense por a perdre cap vot de la dreta ni l'extrema dreta. De cop i volta, el partit defensa un discurs ecologista, assisteix a actes en favor de l'educació pública, fa veure que està més de part dels treballadors que els propis partits d'esquerres...

Hi ha una frase castellana que diu: "Eres más tonto que un obrero de derechas"; filosofia popular, mai millor dit. El descontent per la gestió socialista no s'hauria de canalitzar en favor d'un partit que no ha sabut aportar cap solució davant la crisi; d'un partit que només s'ha dedicat a criticar. Anar a votar qualsevol altra opció política és important.

Sabem com governa --i governarà-- el PP a la Generalitat. Evitem-los, doncs, al poble i l'any que ve a l'Estat. Que no ens ha agradat la gestió del PSOE? No passa res, hi ha més camins. Però no ens enfonsem --més encara-- votant PP.

2 comentaris:

  1. Però amic Sell·llés, tu creus que algú dels que anem per ací va a votar al PP?
    No és que ens enfonsem, el que passa és que som quatre gats. I si no ja ho veuràs el 22.

    ResponElimina
  2. Hehehe tens raó. I si algún despistat hi entrara, no crec que canviara el seu vot.

    ResponElimina