Sí a la nostra llengua

dilluns, 23 de maig del 2011

22M a Cocentaina

Col·lectiu 03820
El Col·lectiu 03820 ha estat el gran triomfador de la nit electoral. Tot i ser la primera vegada que es presentava a les municipals i amb el temps en contra (es constituí com a partit pocs mesos abans de les eleccions), els independents socarrats han aconseguit dos regidors i esdevenen clau en el panorama polític contestà per als propers quatre anys. Vaja, que els ha eixit tot rodó.

El Col·lectiu ha aconseguit els mateixos vots (ni un més, ni un menys) que el Bloc i EU junts. Te molt de mèrit aconseguir dos regidors i els mateixos sufragis que dos partits consolidats des de fa temps com són el Bloc i EU la primera vegada que concórren en unes eleccions. Els independents, que no es consideren ni de dretes ni d'esquerres, han arrapat vots entre els sector esquerrà de la societat contestana, llevant-li un regidor al PSOE (que baixa de 8 a 7) i l'altre al Bloc, que es queda sense representació a l'Ajuntament. Per la seua banda, el PP conserva els seus 7 regidors i EU, tot i baixar, aconsegueix mantenir el seu únic regidor.

L'alcalde continuarà sent Briet (PSOE) que governarà en minoria perquè un dels compromisos dels independents de Cocentaina va ser que donarien suport a la llista més votada, i ha estat la dels socialistes.

Briet, en declaracions a Ràdio Cocentaina només saber-se els resultats, ha demanat un govern fort. En clara al·lusió al Col·lectiu 03820 (que no a EU). Una mínima estabilitat per a poder governar de manera més eficaç, supose. Ja veurem què passa durant els propers quatre anys...

La presència de la UCE ha sigut testimonial (15 vots) i més avall he modificat i engantxat una captura de pantalla de El País.

Des d'ací felicitar especialment al Col·lectiu 03820 pels sorprenents resultats (sorprenents, almenys, per a mi) i donar ànims al Bloc, que per un grapat de vots s'ha quedat fora de l'Ajuntament fins l'any 2015, que segur hi tornarà a ser.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada