Sí a la nostra llengua

dimecres, 23 de març del 2011

Llengua i immigració

Un diputat del PP català diu que:

 
Malauradament, hi ha molta gent que pensa com aquest senyor, i no només entre la dreta. També hi ha gent "d'esquerres", gent que diu ser d'esquerres i que, al capdavall, cerca els mateixos objectius "castellanitzadors" que la gent de dreta; això sí, a una velocitat més moderada, a 110km/h.

Aquesta gent vincula Estat amb llengua, és a dir, com estem a Espanya, doncs s'ha de parlar en espanyol. Sí, sí, com fa mig segle enrere.
En España, en español!

 
-Però, escolta! Que la llengua d'ací és el català! Que és tan vàlida com qualsevol altra llengua del món!
 
Això no importa. Si als nouvinguts els ensenyem castellà, els fem un favor; si els ensenyem la llengua d'ací, volem ridiculitzar-los. Clar! Deu pensar aquesta genterola que la llengua catalana és ridícula, inferior, d'anar per casa, comparada amb la lengua del Imperio. És el que té tractar amb supremacistes: uns -els blancs- diuen que la seua raça és la millor; d'altres -els lingüístics- diuen que la seua llengua és la millor.
 
I el que més em dol de tot açò és que la gent catalanoparlant va i s'ho creu. Presa per la síndrome d'Estocolm, transmeteix als seus fills la llengua castellana, demana perdó pel DEFECTE(!) de ser catalanoparlant i es posa de part dels agressors si algún rebel tossut i maleducat no cedeix i s'encabota en no parlar el bello idioma cervantino. Una autèntica llàstima.

3 comentaris:

  1. PD: Algú sap per què collons m'ix en majúscules?

    ResponElimina
  2. Jo també pense que la nostra llengua és la millor, o no?

    T'ix en majúscules perquè estàs molt emprenyat. No sé, mira a veure en les preferències del navegador que utilitzes o també en l'editor d'entrades del Blogger. Jo t'he de llegir amb el Firefox perquè amb el Safari ix el text amb caràcters grecs.

    ResponElimina
  3. Mmmm... Ja està solucionat, pareix que era cosa del primer enllaç.

    Sí, tens raó Jpmerch. Per a mi el meu poble és el millor del món i el mateix pense de la meua llengua. Però si, per exemple, vaig a la Val d'Aran o a Requena, Sé que tenen altra llengua i la respecte. Aquest respecte envers la llengua d'ací és el que trobe en falta per part de moltíssims castellanoparlants i molts catalanoparlants, també.

    Salut!

    ResponElimina