Sí a la nostra llengua

dissabte, 11 de juny del 2011

Pactar amb el diable dels valencians

Fa setmanes, en aquest mateix blog, em queixava del primer dels deu manaments del Col·lectiu 03820 (el de no pactar amb ningú i deixar que governe la llista més votada). No veia just que els independents de Cocentaina pogueren facilitar l'alcaldia al PP encara que majoritàriament els socarrats haguerem votat partits progressistes. Tal vegada vaig pecar d'ingenu perquè pareix que ni tan sols el PSOE del poble m'ha donat suport amb allò que defenia.

La meua rotunda oposició a pactar amb el PP, ja siga a València o a Catamarruc (o de facilitar-los l'alcaldia), es devia a que el PP ha enarborat, des del mateix moment de la seua existència, la croada contra la nostra llengua i la nostra cultura. Faig meues les paraules de Pere Mayans quan diu:

"...se'm fa difícil d'entendre com algú que valori mínimament la llengua i la cultura catalanes pugui pactar, encara que sigui a l'ajuntament més petit, amb aquest gent, que ha fet del seu anticatalanisme un dels seus arguments més potents..."

I més en els temps que corren, on un PP corrupte ens tanca l'única televisió que teniem en la nostra llengua, ofega una associació que treballa per la nostra cultura (ACPV) i elimina les línies en valencià de l'Ensenyament. Amb aquest panorama, podria un partit "progressista" arribar a qualsevol tipus de pacte amb el PP? Doncs sembla ser que els socialistes del poble ho han intentat.

Havia sentit campanades sobre que el PSOE li havia arribat a oferir algún tipus de pacte al PP per a governar. Ho vaig dubtar fins que he llegit aquesta notícia. Segons el comunicat de premsa del PP de Cocentaina, EU va descartar seure a parlar amb els populars (llavors dóna peu a pensar que el PSOE si que ho va fer). A més, respecte als socialistes, diuen els populars que "creemos que le corresponde a Briet desvelar los contactos mantenidos, nosotros no lo vamos hacer dado su carácter no oficial". Vol dir açò que extraoficialment sí que hi van haver contactes? Al mateix comunicat juguen a marejar la perdiu: "No será  el PP quien diga si se han mantenido o no conversaciones, ni mucho menos el contenido de las mismas, en caso de haberse producido."

Si creia que els populars estaven fets de la mateixa pasta tant ací com arreu de l'Estat espanyol, el mateix pense dels socialistes. De les sigles del PSOE, la primera i l'última lletra són les importants: efectivament és un partit espanyol (socialista i obrer són reminiscències del passat, com això de "pspv"). El PSOE, dic, és un partit sobretot espanyol i, per tant, antivalencià. Perquè ser espanyol implica acceptar com quelcom superior la llengua castellana al conjunt de l'Estat, fins i tot allà on no és la llengua autòctona. Als socialistes tant se'ls fa la persecució que està patint la llengua i la cultura dels valencians; no és la seua guerra. Arribat el moment, seuen a pactar amb el diable. I mentrestant, als bovos que defenem la unitat i el companyerisme entre les esquerres. Els que entenem que als enemics de la nostra llengua "cal bandejar-los, de cap manera fer-hi pactes i donar-los poder" en assabentar-nos que, molt probablement el PSOE municipal ha pogut fer alguna oferta a la dreta per a seguir en la poltrona còmodament, se'ns queda cara de "gilipollas".



He escrit posts mostrant la meua preocupació perquè un partit independent (sense ideologia declarada i per tant lliure de pactar amb qui li vinga en gana) puga donar-li cert marge de maniobra a la dreta genocida a Cocentaina. I ara em trobe en que, molt probablement, Briet i companyia, autoproclamats "progressistes" i "socialistes", el pal de paller contra la dreta, els han fet una oferta als populars (que no ha quallat) per a entrar en el govern. Si açò és veritat, és "pa" cagarse.


PD: Si tot va com està previst, el PSOE (7) governarà en minoria per ser la llista més votada i tindrà en l'oposició al PP (7), el Col·lectiu 03820 (2) i EU (1).

3 comentaris:

  1. He estat aquest matí a l'ajuntament i Briet i els regidors socialistes (sols els socialistes ) a l'hora de jurar el carrec,no s'han llimitat a dir "si ,jure " han afegit "i jure defensar una educació de qualitat en la nostra llengua ",pot ser no siguen les paraules exactes,la sala estava plena,soroll...pero la idea esta clara.Molt interesant el teu blog .Adeu.

    ResponElimina
  2. Et puc assegurar que el psoe no ha intentat pactar ni pactará amb el pp,es vox populi que briet li va cridar a Sancho peró no per a pactar,i al no ser així Sancho ni tan sols va voler escoltar.El pp segueix amb la seus linia d'enviar comunicats per a crear dubtes i crispacions,No hi ha res ocult.

    ResponElimina
  3. el jurament de Briet i els regidors socialistes ha segut: sí jure,igualment,promet impulsar l'ensenyament en valencià,plurilingüe i de qualitat com aposta de futur per a la nostra societat." El PSOE cumpleix,amb la seua terra i amb les seues idees,ningú mes sa sumat a este jurament.

    ResponElimina