Sí a la nostra llengua

divendres, 24 de juny del 2011

La democràcia de veritat

Acabe de llegir una nota de premsa dels populars de Cocentaina: la verdad de la democracia.

Dóna la sensació que molta gent encara simplifica i associa "democràcia" únicament al fet d'anar a les urnes i votar cada quatre anys. Això no és democràcia, no és la democràcia "real" que demanen milers de persones al carrer. Com a molt, és un sistema pseudodemocràtic. Hi ha urnes, campanya electoral... de cosmètica democràtica n'hi ha molta, però cada vegada menys democràcia.

Lluny d'entendre açò, certa gent, atenent-se únicament als resultats electorals vol repartir-se el pastís. Sense aprofundir en mecanismes de participació ciutadana, transparència o educar en valors. Si així fóra, Camps hauria abandonat fa molt de temps la Generalitat. Però clar, això no convé.

En base als resultats de les urnes, es reclama el tros de pastís. Sense tenir en compte de quina manera s'han assolit eixos resultats: cleptocràcia, clientelisme i neopopulisme. La democràcia de veritat consisteix en establir els mecanismes necessaris perquè no ens puguen governar xoriços.

I una última coseta: des del PP s'ataca molt la Revisteta "El Comtat". A mi també m'agradaria introduir certs canvis en la revista municipal, que és de tots i en la que ERPV l'Alcoià-Comtat, al no existir el partit a Cocentaina, no tenim dret a que se'ns escolte com les altres formacions, encara que en l'àmbit comarcal de l'Alcoià-Comtat existim des de sempre. Ves per on, si no ens podem fer escoltar, ho tindrem més difícil que els altres per a aconseguir bons resultats a les properes eleccions. Un cercle viciós que ni el PP ni el PSOE volen trencar.

Finalment, em pareix increïble que siga el PP qui critique la revisteta quan l'exemple més vergonyós que coneixem és RTVV. Cinisme pur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada