Sí a la nostra llengua

dimecres, 8 de juny del 2011

El PP contra la identitat dels valencians

El PP fa burla
El conseller Font de Mora va dir que anava a aplicar el model únic de línia, perquè ho portaven en el programa i els valencians els han donat la majoria absoluta. Traducció: quatre anys més per a seguir manant, que no governant. Eixes declaracions les feia davant d'un periodista que tot i no exercir de periodista, ho pareixia. I amb això es queda la gent: amb les apariències.

Així com la democràcia que tenim. Aparentment és una democràcia, depositem el vot cada quatre anys en una urna... Però ja està. La desafecció política i les protestes de milers de persones demanant una democràcia "real" ja! ens diuen altra cosa. Democràcia... ¿real? La que tenim ara, doncs, és més falsa que un euro amb la cara d'en Popeye. 

Tal vegada, així com el que veiem per Canal 9 no és la realitat (no són debats, no són entrevistes...) encara que guarden eixe format. La democràcia que tenim tampoc no ho és encara que s'assemble: tenim urnes, eleccions, penjada de cartells... Però els valencians estem desinformats entre altres coses perquè Canal 9 (hi ha estudis que ho demostren) manipula. La televisió dels valencians, pagada entre tots, està sotmesa als interessos del PP valencià. Pràctiques com aquesta no són democràtiques, per molt de suport que tinguen a les urnes (suport, per cert, conseqüència directa de la manipulació).

Ara ens trobem amb una victòria popular aplastant al País Valencià. En unes condicions de democràcia sana, segur que els valencians haurien donat l'esquena al PP. Però ja hem dit que ens queda molt per a ser una democràcia normal de l'Europa occidental. I no ens hauria d'estranyar: amb unes nocions bàsiques d'història sabrem qui són els hereus polítics del feixisme i com veuen en el sistema democràtic una eixa per a aconseguir els seus objectius. En altres paraules, han sabut aprofitar-se'n molt bé de la democràcia, que no la perceben com una finalitat, sino com una eina.

Ara ens veiem amb l'obligació d'eixir al carrer per defensar el que hauria de ser intocable: la llengua. Tenim un model d'educació (LUEV) que tot i que encara no s'ha desplegat al 100%, està avalat per Europa com el camí a seguir. El PP vol fer fora el valencià de l'escola contra tot criteri pedagògic. Ens estem veient obligats a eixir al carrer en defensa de la identitat valenciana, paradoxalment atacada pel Govern valencià amb la connivència de milers de valencians que són militans i simpatitzants populars.

Us deixe un article imprescindible de Xavier Aliaga, i altre de Toni Cucarella. Molt clar, com sempre:

"Al País Valencià –als Països Catalans en general– el català ha estat i és la llengua no solament del poble –«llengua pròpia»–, de més a més ha estat –i és!– la llengua en què s’ha expressat el sentiment democràtic, la raó, la justícia, la tolerància, el respecte… el sentit comú. Per això els espanyols durant anys han intentant exterminar la nostra llengua catalana, precisament per aquesta càrrega ideològica que la diferència extremadament de l’espanyol i de l'espanyolitat..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada