Sí a la nostra llengua

dimecres, 20 de juliol del 2011

Compañeros de la izquierda

Per Facebook circula la foto d'un torero: Er niño los trageh, abans de ser enganxat pel bou "Justiciero".

 Ahir vaig arribar a escriure sobre el tema però finalment vaig llevar l'entrada. Més quan vaig veure les declaracions de Camps. Quin fàstic de gent, de la A a la Z.


Avui faig publi de la intervenció de Joan Tarda, d'Esquerra Republicana de Catalunya. Us enllace el seu blog, on està per escrit la seua intervenció i el vídeo del YouTube. Fantàstic!!


A destacar:
 (min 5:28)
"Señorías, las víctimas de aquellos años de la transición hoy serán olvidadas, como olvidadas sí, como olvidadas —¡Señor Zapatero, mire, por favor!— fueron otras. Este es el retrato del olvido: Salvador Puig Antich. (El señor Tardà i Coma muestra su fotografía). Hoy no se reconocen  las víctimas del terrorismo de Estado, no se reconocen las víctimas de los grupos fascistas durante los años de transición, de igual manera que no han querido reconocer en la Ley de la Memoria otras víctimas de unos años —pocos, muy pocos— anteriores, como Salvador Puig Antich. Y esto es una vergüenza. ¿Se imaginan ustedes que pierdan las elecciones y vuelva la derecha? (Varios señores diputados: ¡Hala!—Grandes protestas.)"


Finalment Tardà diu:
(min 8:37)
"En nombre de la fraternidad y el fortalecimiento de los valores democráticos les pedimos, por favor, compañeros de la izquierda, que rectifiquen."
 
¿Compañeros de la izquierda?...

divendres, 15 de juliol del 2011

esquerra Alcoià-Comtat

Ahir tingué lloc la reunió oberta d'ERPV a la comarca. Després de l'estiu, en passar les vacances i el Congrés d'Esquerra, en farem altra. Perquè, la veritat, no van poder venir ni els militants d'Onil, Camp de Mirra i Castalla, ni alguns d'Alcoi (que veranejen fora) ni simpatitzants del Comtat, ni el President d'Esquerra-País Valencià, Agustí Cerdà, que a hores d'ara està escabussat amb el 26è Congrès d'Esquerra. No som massa els assistents a les reunions, però ahir erem menys que mai.

La part positiva és que vingueren dos persones amb un bon currículum d'activisme pel País. D'aquestes que militen en associacions culturals i escriuen ací i allà. La propera reunió oberta intentarem montar-la millor, perquè puguen venir el màxim nombre de militants possible i esperar, també, que vinga més gent compromesa amb el territori.
Així les coses, ajornem fins l'octubre la reestructuració d'esquerra a l'Alcoià-Comtat i l'aprovació del full de ruta a seguir per establir-se en diferents municipis de la comarca, de cara a les municipals del 2015, intenció que ha anat madurant des d'abril.

divendres, 8 de juliol del 2011

Reunió OBERTA

Esquerra Alcoià-Comtat convoca una reunió oberta que tindrà lloc el proper dijous 14 de juliol de 2011 al Casal Centre Ovidi Montllor, al carrer Vistabella 8 d'Alcoi, a les 19:30.

Us hi esperem!!

dimecres, 6 de juliol del 2011

Feixisme al País Valencià (de nou)

Aquestes vacances d'estiu tinc pensat llegir tres llibres. El primer d'ells és Des del rovellet de l'ou d'Elx, de Joan-Carles Martí i Casanova. Ja he començat a llegir-lo i és impressionant. El segon que tinc en ment és Somiant amb Alexia, que demà veuré si el trobe a la casa del llibre de València i comence a llegir un poc de novel·la eròtica. Respecte al tercer llibre que tinc pensat llegir en vacances (a partir del proper 10 de juliol), es tracta de Noves glòries a Espanya, de Vicent Flor. Em vaig decidir a llegir-lo després de recomanar-lo al seu blog Manel Alonso i Català.

Per cert, d'aquest darrer llibre, només dir que la presentació a l'FNAC va estar rebentada pels feixistes de sempre. Als mitjans espanyols, però, no eixirà res perquè només els interessa Bildu (i perdó per nomenar Bildu al parlar de l'ESCÒRIA, en majúscules, del País Valencià). Pareix que els d'Espanya2000 i el Grup d'Acció (castellanista) no són tan malignes, a ulls dels espanyols...

Aci teniu dos enllaços. El primer d'ells del diari Levante i altre del Crònica.cat.
NO US PERDEU EL VÍDEO DEL DARRER ENLLAÇ!!

dilluns, 4 de juliol del 2011

Reig Pla returns

Fa tot just mig any, el bisbe d'Alcalá de Henares feia unes declaracions força polèmiques al vincular violència de gènere i parelles de fet. Des d'aquest blog ja vaig escriure un apunt mostrant el meu rebuig cap a aquest tipus de personatges que insulten, que falten al respecte impúnement: més que un insult. Ara, aquest "senyor" torna a la càrrega editant una guia "per deixar de ser gay".

Parelles de fet, homosexuals, llengua catalana... són el blanc d'aquesta genterola que confonen la gavina amb l'Esperit Sant. Si és que no ho poden negar, són una colla de... nostàlgics.


diumenge, 3 de juliol del 2011

Radicals

¿pspv? PSOE
En un dels blogs que visite sovint, he llegit el cas d'un professor que es va negar a omplir un formulari per estar en espanyol i l'acusaren de ser un "radical".

Pense que és l'actitud que hem de mostrar: si no està escrit en la nostra llengua, vol dir que no està dirigit a nosaltres. Està clar que entenem l'espanyol i, fins i tot, podriem entendre l'anglès i altres llengües. Però un formulari o qualsevol producte que ni es molesta en incloure el català, mereix el rebuig dels catalanoparlants, almenys.

Per altra banda, m'agradaria que si passa per aquest blog algun votant del PSOE d'aquells que s'estimen el País Valencià --que encara en queden-- pegue una ullada a dos escrits:


PSOE i PP fan front comú per rebutjar l'oficialitat del català a Europa

Valencianitzar el PSOE?

 

 

dissabte, 2 de juliol del 2011

"Todos contra el fuego" i el PP amb la F1

Em preocupa --i molt-- que el PPCV haja decidit malbaratar els diners de tots els valencians en "Grandes Eventos", perquè eixos diners fan falta per a coses vitals. Està clar que entre les prioritats del PP del País Valencià no es troba cumplir amb la Llei de la Dependència ni invertir en una educació pública, en valencià i de qualitat. El PPCV, però, atempta també contra el nostre patrimoni natural.

Sense brigades forestals a la Font Roja i la serra de Mariola


I d'aquesta temeritat qui se'n fa càrrec? Anys i anys conscienciant la gent per a que ara passem un estiu sense reforços contra incendis en tot el País Valencià.