Sí a la nostra llengua

dimecres, 20 de juliol del 2011

Compañeros de la izquierda

Per Facebook circula la foto d'un torero: Er niño los trageh, abans de ser enganxat pel bou "Justiciero".

 Ahir vaig arribar a escriure sobre el tema però finalment vaig llevar l'entrada. Més quan vaig veure les declaracions de Camps. Quin fàstic de gent, de la A a la Z.


Avui faig publi de la intervenció de Joan Tarda, d'Esquerra Republicana de Catalunya. Us enllace el seu blog, on està per escrit la seua intervenció i el vídeo del YouTube. Fantàstic!!


A destacar:
 (min 5:28)
"Señorías, las víctimas de aquellos años de la transición hoy serán olvidadas, como olvidadas sí, como olvidadas —¡Señor Zapatero, mire, por favor!— fueron otras. Este es el retrato del olvido: Salvador Puig Antich. (El señor Tardà i Coma muestra su fotografía). Hoy no se reconocen  las víctimas del terrorismo de Estado, no se reconocen las víctimas de los grupos fascistas durante los años de transición, de igual manera que no han querido reconocer en la Ley de la Memoria otras víctimas de unos años —pocos, muy pocos— anteriores, como Salvador Puig Antich. Y esto es una vergüenza. ¿Se imaginan ustedes que pierdan las elecciones y vuelva la derecha? (Varios señores diputados: ¡Hala!—Grandes protestas.)"


Finalment Tardà diu:
(min 8:37)
"En nombre de la fraternidad y el fortalecimiento de los valores democráticos les pedimos, por favor, compañeros de la izquierda, que rectifiquen."
 
¿Compañeros de la izquierda?...

1 comentari:

  1. Que li donen ales a l'extremadreta i quan passe el que ha passat a Noruega posaran el crit en el cel i cap polític sabrà perquè passen eixes coses. A la nostra terra tenim atemptats de "baixa intensitat"; segons diuen ells, que fan actes com el fe el Fnac de l'altre dia i criden perquè recorde l'escriptor el que li va passar a Guillem Agulló i no passa res, ni la policia socialista i molt menys la que vindrà sota el comandament d'un governador del PP faran res perquè encara li tenen massa por, encara mana a l'ombra econòmica, religiosa i política. Igual com lluiten contra ETA, cal previndre i lluitar contra l'extremadreta abans que no la puguen controlar. Cal començar per recordar la història, condemnar els crims del feixisme franquista i de l'església catòlica i prohibir tota manifestació, símbol, declaració... que en faça apologia.

    ResponElimina