Sí a la nostra llengua

dimecres, 16 de novembre del 2011

Una infusió

Necessitava comprar infusions de timonet, que se m'havien acabat. Estava dubtant quin paquet agafar, si el de Pompadour o el de la marca Carrefour. Un m'eixia a 0'02 la bosseta i l'altre a 0'06... Per altra banda, Pompadour és la marca més coneguda i, tot i set més cara, té un cert prestigi.
 
De sobte la meua mirada es desvia cap a l'esquerra i llegeisc "TIMONET". Deixe els paquets que tinc a les mans i em fixe en l'empresa AlcoiVerd ubicada a Oriola. El paquet és quasi tan car com els dos anteriors que tenia a les mans, però l'empresa mostra un respecte envers la nostra llengua que cap altra marca té.

El que no em quadrava és que de valencià només tenia el nom. La resta estava en castellà. Vaig pensar que seria perquè l'Estat espanyol obliga a etiquetar en castellà... Però altres marques inclouen diferents llengües a banda de l'espanyol.

Finalment he comprat el producte. Acabe d'entrar al web i ni tan sols tenen opció a una versió del web en valencià. Els he escrit un suggeriment, com a client m'agradaria poder llegir al web què conté cada producte en la meua llengua. No els ho he dit, però tenen 25 bossetes de temps. Quan se m'acaben les infusions decidiré si renovar amb AlcoiVerd o provar amb Pompadour, que també tenen la fàbrica a casa (Alacant) i són més barats.

1 comentari:

  1. Si és veritat que les herbes són nostres, has fet una bona elecció, encara que la capsa estiga en castellà. Les altres, de segur que no són d'ací.

    ResponElimina