Sí a la nostra llengua

dimecres, 9 de novembre del 2011

ERPV a Cocentaina

Ahir anàrem a penjar cartells pel Comtat. Quede cap a les 11 amb un company de Mutxamel i altre de Xixona a la rodona "del cavallet" i iniciem el descens pel passeig (lloc on tradicionalment hi ha els panells). Primer panell, el que hi ha al costat de KM0, bé. Segon panell, ve un senyor molt maleducat del PSOE escridassant-nos. TENIU L'U PER CENT!! Vaja, per les maneres segur que és un dels que s'encarrega de la campanya del PSOE.

Nosaltres responem que Rubalcaba no té el 100%. Els panells estaven tots empaperats amb cartelles de Rubalcaba i no hi havia lloc per al altres partits. Aquesta situació em va fer pensar que la finalitat dels panells no és publicitar-se sinó ocupar l'espai per evitar que altres posen el seu cartell. Si a cada cara del panell hi caben 10 cartells, és normal que els 20 siguen de Rubalcaba?

Hi havia un cartell de la Díez damunt d'un de Rubalcaba (segurament engantxat amb nocturnitat), nosaltres passem al panell de més avall mentre segueix el boicot del senyor del PSOE i... Vaja! Altre panell ple de cartells de Rubalcaba. El regidor de Xixona vol fer una foto a la tanca però altre senyor amb ulleres de sol (meitat sheriff del Passeig meitat mafiós estil Fabra) se li posa davant i li ho impedeix.

L'impresentable del PSOE segueix "peleando por lo que quiere"; vol que se n'anem sense penjar els nostres cartells. Sap que nosaltres tenim l'1% però desconeix que Rubalcaba no té el 100%. Vaja merda de democràcia quan es fomenta el bipartidisme tan descaradament. Algú no sap encara qui és Rubalcaba? No en tenen prou amb els debats televisius, els minuts als telediaris i les línies als periòdics? Doncs no. Es reparteixen el Passeig: a dalt el PSOE; a baix el PP.

Més avall hi ha la cara d'un panell desocupada. Gràcies a Déu els de Compromís-Equo i EU encara no han encartellat. Posem el nostre cartell tot i esperant que no ens el tapen i en això que ens crida l'atenció un policia que havia estat avisat pel del PSOE. El policia, clar, no podia fer res. Ell havia perdut el temps i ens l'havia fet perdre a nosaltres la persona que, curiosament, s'havia escaquejat amb l'arribada del municipal.


No és això el que està demandant la gent. El bipartidisme no es veu amb bons ulls, però costa renunciar a uns privilegis heretats del segle passat. Si el PP/PSOE tenen dret a posar més cartells és pel supremacisme electoral heretat (que no treballat). Al final de campanya tenen millors resultats perquè han tingut més publicitat (premsa, ràdio, tv...) i per tant la història torna a començar: tornen a tenir dret a posar més cartells.

ERPV treballem molt més que ells, tenim compte a Facebook, a Twitter, etc. des de fa molt de temps i els portem al dia, però quan el PSOE fa alguna cosa semblant sí que és notícia. Avisem dels actes que fem a la premsa... però no interessem. Amb un mínim esforç ells ixen a la premsa.


Us imagineu que durant els propers 40 anys canviaren les tornes? Deixarem al PP/PSOE amb l'1% fins el 2051 i la resta amb el 40% de tot (publicitat, ràdio, premsa...). Segur que l'any 2051 ells serien els minoritaris.


Per tant, m'agradaria un poc més d'igualtat. Que els partits petits no tinguen obstacles per fer-se escoltar i que els grans no visquen tant de la renda heretada. M'agradaria un poc més de Democràcia.


PD: A Beniarrés, els panells ja estaven dividits amb llapicera. Nosaltres teniem un lloc reservat a la part inferior dreta. Apegàrem i au.

******************************************************

Divendres a Cocentaina, al Centre Real Blanc, tindrà lloc un acte públic d'ERPV. Si us ve bé venir, hi esteu convidats.
Divendres 11 de novembre a les 20h. Centre Social Real Blanc de Cocentaina (Carrer Real Blanc s/n)

Hi intervindran:
Mario Carbonell: candidat d'Esquerra al Congrés per Alacant
Antoni Mulet: president d'Esquerra-Alacantí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada