Sí a la nostra llengua

dimarts, 24 d’abril del 2012

Pare Arques

Des del Col·lectiu 03820 diuen que el PSOE ha intentat canviar el nom de la biblioteca municipal de manera encoberta. Pareix que els socialistes socarrats s'hi han referit amb el nom biblioteca municipal del Pla de la Font en compte de Biblioteca Municipal "Pare Arques".

La veritat no sé si aquest "canvi" només és una errada en la convocatòria a la inauguració o realment hi havia una intenció de canviar el nom. Em costa de creure, perquè no és tan fàcil de portar-ho a terme. Vull dir: tard o d'hora algú se n'hauria adonat. Tots els llibres porten el segell de la Biblioteca Pare Arques i tots sabem que la nostra biblio té este nom.

De totes maneres pense que no hauria estat tan greu el canvi de nom perquè ja tenim un institut que porta el nom del Pare Agustí Arques. Això sí, el canvi, de voler-se portar endavant, hauria de consensuar-se entre tot el poble. De segur que hi ha molts altres personatges importants per a Cocentaina que esperen el seu moment per a ser recordats amb un carrer o edifici... El Pare Agustí Arques ja té l'institut (i la biblioteca!).

Però el motiu d'aquest escrit no és altre que el de deixar constància del desconcert que m'ha produit veure com una web, teòricament al marge de la vida política del poble, prenga part per aquest incident amb un vocabulari que, més aïna, recorda a la Cocentaina en blanc i negre. Una plataforma que no comptarà amb apenes socis, va i manifesta, estil NO-DO, el seu desig de no canviar el nom de la biblioteca. Una llàstima que la "Plataforma Contestana" tinga eixa animadversió a la política i els polítics, del contrari els convidaria a entrar en política per a millorar el poble i abandonaren aquesta actitud de fer política --ells sí-- de manera encoberta.

2 comentaris:

  1. Tota la raó amb això que dius del NO-DO sobre la "Plataforma Contestana".
    A més a més, també em fa molta pena la pàgina virtual "El Comtat Digital", millor dit, el NO-DO del Partit Popular Contestà.

    ResponElimina
  2. Això de la Plataforma Contestana té bemolls. S'han atorgat una missió del tot incongruent, fiscalitzar a l'Ajuntament des d'una associació privada. Mirant el cap visible, i el medi en què es publiciten s'intueix la seva ideologia. Sincerament crec al final serà res, un somni d'estiu d'antics capitostos franquistes envernissats amb un tarannà democràtic. Les legitimitats es guanyen a les urnes, o sigui que ja saben ... concórreguen a les eleccions

    ResponElimina