Sí a la nostra llengua

dimecres, 7 de setembre del 2011

Les dos cares de Torrent

A Torrent mana el PP, eixa gent que baix el símbol de la gavina fan pinya per acabar amb la llengua i la cultura catalanes. L'alcaldessa de la localitat és María José (anti)Català, famosa pel seu autoodi (segon 25 del vídeo).


 --En primer lugar pediros disculpas por si en algún momento me paso al valenciano (...). Tengo ese defecto. Si lo hago, me perdonáis.


Aquesta senyora també va ser famosa per voler canviar el nom a l'avinguda del País Valencià de Torrent malgrat l'oposició dels veïns. Amb una manera de fer-ho "tipical spanish":

1. País Valencià és un nom que sobrevalora esta terra. Millor rebaixar de "País" a "Comunidad", per tal d'adaptar la denominació històrica a la imposada actualment, on només som una comunidad (españolíssima, per cert). No només hem de ser sumissos, també hem de parèixer-ho.

2. Tal i com feiem en temps de Paquito, revestirem el procès perquè s'assemble a una elecció democràtica (sense ser-ho). Serà un procés pseudodemocràtic perquè l'objectiu no és que el poble s'expresse, sinó canviar el nom "trone per on trone".

L'última "peperada" d'aquesta senyora és la de bloquejar webs catalanes de la WiFi municipal. Censura, igualet que en l'Espanya en blanc i negre.


Torrent, però, també és la ciutat on va nàixer Pau Alabajos, cantautor i activista per la llengua. Ací us deixe el seu darrer post.

2 comentaris:

  1. El nom de Comunitat Valenciana no només fou cosa de la dreta.

    ResponElimina
  2. Ben cert, Jpmerch. Jugada fosca entre espanyols...

    Salutacions!

    ResponElimina